MV: Končno me bodo nehali spraševati, kdaj bo prvi pole

Formula 1 3. Avg 201919:14 > 19:25
Mark Thompson/Getty Images

Voznik Red Bulla Max Verstappen je v kvalifikacijah za VN Madžarske osvojil prvi pole position v svoji karieri in je bil po koncu kvalifikacij izjemno srečen. Z drugega štartnega položaja Valtteri Bottas (Mercedes), s tretjega pa Lewis Hamilton (Mercedes).

“Po osvojenem pole positionu nam je jasna ena stvar – če začnemo agresivno na štartu, bomo lažje kontrolirali samo dirko. Veliko smo se ukvarjali s tem, da izboljšamo motor in da iz teh kvalifikacij izvlečemo največ kar se da. Danes sem pritiskal na plin maksimalno, dirkalnik je bil na robu svojih zmožnosti” je dejal Max Verstappen.

“Vedno boljši smo, napredujemo v vseh segmentih in mislim, da nas v naslednjih dirkah čakajo dobre stvari,” je izjavil 21-letni voznik Red Bulla, ki je zbrano sedmo silo uspel tudi nasmejati.

“Končno mi ne bo treba več poslušati vprašanj o tem, kdaj bom končno osvojil pole position. Nikoli mi ni bilo to tako pomembno, vedel pa sem da je samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo. Nekajkrat je zmanjkalo sreče, delal sem napake, ki so me stale prvega štartnega položaja, zdaj pa je končno prišel,” je dejal 4. najmlajši voznik v zgodovini F1, ki bo dirko začel s prvega štartnega položaja.

Z drugega štartnega položaja bo dirko na Hungaroringu začel Valtteri Bottas (Mercedes), s tretjega pa Lewis Hamilton (Mercedes).