Hamilton: V zakulisju se dogajajo vse možne stvari

Formula 1 14. Nov 20195:22 > 5:22
Charles Coates/Getty Images

Voznik Mercedesa Lewis Hamilton napoveduje velike spremembe v sestavi moštev v prihodnji sezoni, pričakuje pa tudi, da bo Ferrari še vedno glavni rival Mercedesu v boju za naslov svetovnega prvaka v Formuli 1.

Do konca sezone v Formuli 1 sta ostali le še dve dirki, britanski voznik Mercedesa Lewis Hamilton pa si je že zagotovil nov naslov svetovnega prvaka, ki bo že njegov šesti. V teh dneh je brez tekmovalnega naboja glavna tema napovedovanje sestav moštev v prihodnji sezoni. 

“Treba je pričakovati spremembe. Vse mogoče se dogaja v zakulisju športa, vozniki so že v pogovorih z različnimi moštvi,” je dejal Hamilton. 

Povezano

“Ferrari ima najboljše možnosti, da v kratkem časovnem obdobju izdela dirkalnik, ki lahko konkurira za naslov prvaka. Če se bodo uresničili vsi naši načrti v moštvu, potem je lahko pred nami najboljša era v zgodovini, jaz pa želim biti del nje.” 

Kdo pa predstavlja prihodnost športa in ali sta to predvsem Charles Leclerc in Max Verstappen, je britanski voznik odgovoril: “Oba imata agresiven slog vožnje, kar je odlično. Če bi me vprašali, kdo bo zmagal, bi upal, da bi bil tudi v prihodnosti to jaz.”

Vozniki se bodo naslednji teden merili v Braziliji, na predzadnji dirki sezone.