Leclerc: Ne bom se več kregal z moštvenim kolegom

Formula 1 13. Jan 202018:43 > 18:49
Charles Coates/Getty Images

Vozanik Ferrarija Charles Leclerc je napovedal, da se bodo njegovi spori in kasnejši burni odzivi z moštvenim kolegom Sebastianom Vettelom v naslednji sezoni končali.

V zadnji sezoni je med obema voznikoma italijanskega moštva bilo moč začutiti ogromno napetosti, kar pogosto pa se je zgodilo, da sta si Charles Leclerc in Sebastian Vettel skočila v lase. 

“Zelo sva tekmovala in kdaj se je zgodilo tudi to, da sva se sprla. Oba sva dovolj zrela, da sva dogodke iz stez Formule 1 pustila za seboj in da se lahko neobremenjeno pogovarjava izven njih. Najbolj pomembno je, da dobro sodelujeva pri razvoju dirkalnika. V Braziliji je prišlo do spora in mislim, da je bila to dobra lekcija za oba,” je dejal Leclerc. 

“Bilo je kar nekaj primerov, ko se nisva dobro razumela, a nikoli ni dobro govoriti z nekom takoj po incidentu, saj so glave vroče. Pustila sva, da je minilo nekaj časa, se pogovorila in razumela, kaj želiva doseči,” je še dodal monaški dirkač.  

Leclerc je že podpisal novo pogodbo s Ferrarijem , pri katerem bo vozil vse do leta 2024. Pred novo sezono, ki se prične 15. marca z VN Avstralije, je monaški dirkač dejal, da je njegov glavni cilj, da zmanjša število napak na stezi in tako postane še bolj konkurenčen. 

“Zelo trdo delam na tem, da zmanjšam število napak. Leta 2019 jih je bilo preveč. Z ekipo se osredotočamo na to,” je zaključil.