Ferrari prižgal motorje – Leclerc zbudil Maranello

Formula 1 18. Jun 202014:41 > 14:46
Francois Nel/Getty Images

Charles Leclerc je četrtkov jutro začel nekoliko drugače. Namesto "jutranje rutine" se je z novim Ferrarijevim dirkalnikom z oznako SF1000, s katerim bo nastopil na VN Avstrije 5. julija, zapeljal po ulicah Maranella.

Charles Leclerc je kot prvi dirkač v moderni eri dobil “zeleno luč”, da se zapelje po ulicah Maranella. Potem ko je generalko opravil v srcu svoj tovarne, je Leclerc krajšo vožnjo pri nizki hitrosti sklenil na domači testni stezi Ferrarija v Fioranu. Zanimivo, da je bila to prva preizkušnja novega SF 1000 modela po 110 dneh in februarski generalki v Španiji.

Dobro jutro, Maranello. Se opravičujem, če sem koga zgubil, zgolj opravil sem svoje delo,” je Leclrec zapisal na Twitterju, kasneje pa se je oglasil še v izjavi za medije: “Pravzaprav se nerad zbujam zgodaj, toda tokrat sem imel sijajen razlog za nekaj takšnega. Vznemerljivo se je bilo znova usesti v dirkalnik, sploh na takšni posebni poti. Znova se vrniti v kokpit je enak občutek, kot takrat, ko se vrnete v svojo hišo. Zabavno je bilo reči vsem, da smo pripravljeni, da začnemo novo sezono.”

Leclercova vožnja po ulicah Maranella je spomnila na “izlet” iz leta 1947, ko je Enzo Ferrari na podoben način zapeljal takratni model dirkalnika. Tudi dirkač iz Monaka se je zapeljal po ulici Via Abetone Inferiore, nato pa pot nadaljeval mimo Ferrarijevega muzeja na ulici Gillesa Villeneuva.