Alex Albon se vrača v Formulo 1

Avtomoto 8. Sep 202116:08 0 komentarjev
Alex Albon, novi voznik Williamsa. Foto: guliverimage

Tajec Alex Albon se vrača v Formulo 1. Nekdanji voznik Red Bulla bo v sezoni 2022 skupaj s Kanadčanom Nicholasom Latifijem vozil za britanski Williams.

Ekipo Williams v letošnji sezoni sestavljata Nicholas Latifi in vroči George Russell, drugi z VN Belgije. Slednji bo v prihodnji sezoni v dirkalniku Mercedesa zamenjal Finca Valtterija Bottasa, ki se seli v moštvo Alfa Romeo. Tam bo nasledil svojega rojaka Kimija Raikkonena, ki se poslavlja od Formule 1.

Tako je pri Williamsu zazijala luknja, ki jo bo v prihodnji sezoni zapolnil Tajec Alex Albon. 25-letnik v letošnji sezoni ni dirkal v najelitnejšem dirkaškem razredu, opravljal je namreč vlogo rezervnega dirkača ekipe Red Bull Racing.

 

Albon je produkt Red Bullove akademije. V Formuli 1 je debitiral leta 2019. Najprej je dirkal za Torro Rosso (zdaj Alpha Tauri), kasneje tudi za Red Bull, ko je po pol sezone zamenjal (takrat) nezanesljivega Pierra Gaslyja. Kot moštveni kolega Maxa Verstappna ni izpolnil izjemno visokih pričakovanj vodje dirkaške akademije Helmuta Marka.

Albon zdaj dobiva novo priložnost. “Navdušen sem in komaj čakam na povratek v Formulo 1,” je ob tem povedal Tajec in dodal: “Po premoru od Formule 1 je izjemno zahtevno spet dobiti sedež. Hvaležen sem tako ekipi Red Bull kot tudi Williams, saj verjameta v moje zmožnosti.”

V sezoni 2020 je dvakrat stal na odru za zmagovalce. Tretji je končal Veliko nagrado Toskane in Veliko nagrado Bahrajna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!