Kitajec Zhou ostaja del dirkaške elite

Avtomoto 27. Sep 202212:08 0 komentarjev
Zhou Guanyu. Foto: guliverimage

Kitajec Zhou Guanyu si je z dobrimi predstavami v svoji prvi sezoni v Formuli 1 zagotovil podaljšanje pogodbe z ekipo Alfa Romeo.

Kitajec se je kot edini novinec v letošnji sezoni Formule 1 ob veliko bolj izkušenemu Fincu Valtteriju Bottasu dobro znašel. V dirkalniku Alfe Romeo, ki ne kotira na sam vrh, je zbral šest točk, trenutno pa zaseda 17. mesto v skupnem seštevku.

Zhou je ob podaljšanju povedal: “Sem zelo vesel in hvaležen za priložnost. S prihodom v formulo so se mi uresničile sanje. Ekipa mi je vedno stala ob strani in se mi pomagala prilagoditi. V tem športu želim osvojiti še veliko več. Komaj čakam na nalsednje poglavje naše skupne zgodbe.”

Za prihodnjo sezono je med dvajseterico prostih le še nekaj mest (natančneje 4). Ekipa Alpine še ni izbrala dirkača, ki bo v dirkalniku sedel poleg Estebana Ocona, prav tako še ni znano, če bo Pierre Gasly nadaljeval svojo zgodbo pri AlphaTauriju. Po en sedež je prost še pri ekipah Williams in Haas.

Do konca letošnje sezone je sicer še šest dirk, naslednja dirkače čaka že ta vikend, ko se bodo pomerili na Veliki nagradi Singapurja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!