Lando Norris ostaja predan McLarnu

Avtomoto 19. Maj 202112:07 > 12:08
Lando Norris
Lando Norris (Foto: Guliver Images)

Dirkač formule 1 Lando Norris bo tudi v prihodnje dirkal za McLaren, saj je z moštvom podpisal nov dogovor.

Enaindvajsetletniku, ki je za McLaren v formuli 1 debitiral leta 2019 in odtlej dvakrat stopil tudi na oder za zmagovalce, bi se pogodba z moštvom iztekla letos. A kot so sporočili iz britanske ekipe pred nedeljsko dirko za VN Monaca, je Britanec z njimi podpisal nov dogovor, ki ga zavezuje, da bo zanje dirkal vse do konca leta 2023.

“Moja predanost McLarnu je jasna. Moj cilj je, da zmagujem in postanem prvak. To želim storiti z Mclarnom. Odkar sem se leta 2017 pridružil moštvu, smo vseskozi napredovali. Naše ambicije za prihodnost so jasne,“ je dejal Lando Norris.

Podpis dogovora je pozdravil tudi šef McLarna Andreas Seidl, ki je poudaril, da je Norris zelo pomemben član njihovega moštva. “Z dvema uvrstitvama na stopničke je dokazal, da je lahko na stezi zelo resen tekmec. Tako kot on imamo tudi mi močne ambicije za prihodnost, zato me veseli, da bomo nadaljevali skupno pot.“

Norris se je McLarnu pridružil leta 2017, pred debijem v formuli 1 pred dvema letoma pa je leta 2018 osvojil naslov podprvaka v formuli 2. Prve stopničke si je s tretjim mestom privozil na lanski VN Avstrije, druge pa letos aprila na VN Emilije Romanje.

Komentari

Vaš komentar