Danielu Ricciardu so šteti dnevi pri McLarnu

Avtomoto 5. Avg 202220:34 > 21:05 1 komentar
Foto: REUTERS/Bernadett Szabo via Guliver

Ekipa McLarna je Danielu Ricciardu sporočila, da v prihodnji ne bodo več računali nanj in ga nameravajo zamenjati s prvakom Formule 2 Oscarjem Piastrijem, je za ESPN potrdil vir blizu avstralskega voznika.

Po poročanju ESPN-a je Ricciarda o odločitvi obvestil vodja ekipe Andreas Seidl po Veliki nagradi Madžarske v nedeljo zvečer, zdaj pa se z ekipo pogovarja o finančni poravnavi, da bi pogodbo prekinil leto prej.

V torek je svet kraljice motošporta zaznamovala novica, ko so pri Alpinu sporočili, da bo Piastri zamenjal Fernanda Alonsa, ki odhaja k Aston Martinu. Vendar je Piastri nekoliko kasneje na Twitterju sporočil, da prihodnje leto ne bo dirkal za francosko moštvo.

Ob predpostavki, da bo McLarnova pogodba s Piastrijem potrjena, se zdaj zdi, da bo Ricciardo v sezoni 2023 po vsej verjetnosti odšel prav k Alpinu, kjer bi nadomestil Alonsa.

Po poročanju portala Racer.com McLaren odlaša z uradno najavo Piastrija, dokler Ricciardo ne najde sedeža v drugi ekipi.

Piastrijev prestop je tako pomemben trenutek za McLaren na eni strani in zelo neprijeten za Alpine. V vsega 72 urah je francosko moštvo “izgubilo” mladega talenta, Avstralec pa sedaj odhaja k drugi ekipi.

Enaindvajsetletni Piastri se bo v prihodnji sezoni tako pridružil dvaindvajsetletnemu Landu Norrisu, McLaren bo naslednje leto po vsej verjetnosti nastopal s povsem mladima voznikoma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje