Mercedes predstavil nov dirkalnik – črna barva ostaja glavna

Avtomoto 2. Mar 202114:00 > 14:23 0 komentarjev
Mercedes AMG Petronas F1

Ekipa Mercedes je predstavila bolid za novo sezono v Formuli 1, s katerim bo Lewis Hamilton napadel rekordni osmi naslov svetovnega prvaka.

Novi dirkalnik nemške ekipe bo nosil ime W12, v glavnem pa ostaja odet v črno barvo. Takšne barve je bil že lanski model, ko so se za to potezo odločili po preložitvi začetka sezone zaradi koronavirusa. Črno barvo so izbrali za povečanje raznovrstnosti v Formuli 1.

V hibridno turbo eri je Mercedes enostavno nezaustavljiv. V prejšnji sezoni je prišel še do sedme zaporedne dvojne krone. Šestkrat je bil prvak Hamilton, enkrat pa Nico Rosberg.

Nemška ekipa svoje zasedbe pred novo sezono ni spreminjala. V boj za lovoriko se bosta podala Hamilton in Valtteri Bottas. Oba sta z Mercedesom podpisala novo enoletno pogodbo.

© 2021 Daimler AG.
© 2021 Daimler AG.
© 2021 Daimler AG.
© 2021 Daimler AG.
© 2021 Daimler AG.

Letošnji Mercedesov dirkalnik je v grobem samo nadgradnja lanskega, s katerim sta Hamilton in Bottas ekipo popeljala do 13 zmag na skupno 17 dirkah. Dirkača bosta novi bolid premierno preizkusila v naslednjih dneh, uradno pa bo na stezo zapeljal šele na predsezonskih testiranjih med 12. in 14. marcem v Bahrajnu, kjer bo 28. marca na sporedu tudi prva dirka v novi sezoni.

Formula 1 se v novi sezoni seli na Sportklub Slovenija!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!