Naprodaj kultni dirkalnik sedemkratnega svetovnega prvaka

Avtomoto 4. Nov 202217:28 0 komentarjev
dirkalnik f1
Foto: Denis Balibouse/Reuters/Guliverimage

Ferrarijev dirkalnik formule 1, s katerim se je Michael Schumacher leta 2003 petkrat povzpel na vrh zmagovalnega odra, v isti sezoni pa osvojil tudi svoj šesti naslov svetovnega prvaka, odhaja prihodnji teden na dražbo.

Kot so sporočili iz slovite londonske dražbena hiša Sotheby’s, bo dirkalnik “Chassis 229”, s katerim je sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher v svetovnem prvenstvu nastopil na devetih dirkah, mogoče kupiti na dražbi prihodnji teden v Ženevi.

“Gre za poseben dirkalnik, saj je le eden od štirih v zgodovini Ferrarija, ki ima več kot štiri zmage. Prav tako je edinstven, saj ga je vozil eden najboljših dirkačev vseh časov,” je povedal izvršni pomočnik direktorja prodaje dražbene hiše Vincent Lucy. Kot je dodal, ciljno tržišče predstavljajo kupci dirkaških avtomobilov, saj je dirkalnik pripravljen za uporabo na dirkaški stezi, zanimiv pa naj bi bil tudi kot del umetniške zbirke.

In cena? Pri Sotheby’s so prepričani, da bi lahko za štirikolesnika Ferrari F2003 GA 229 na dražbi iztržili kar 9,4 milijona evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!