Ne zgolj Britanec, po novem tudi Brazilec

Avtomoto 10. Jun 202210:10 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Brazilski kongres je superzvezdniku formule 1 Lewisu Hamiltonu podelil častno državljanstvo. "Sem brez besed," je zapisal sedemkratni svetovni prvak na svojem Instagram profilu, ki mu sledi 28,4 milijona ljudi, in Brazilijo opisal kot enega svojih najljubših krajev na svetu.

Pokojna brazilska ikona formule 1 Ayrton Senna je Hamiltonov vzornik. Hamilton je leta 2008 v Sao Paulu osvojil prvega od sedmih naslovov svetovnega prvaka.

Postopek sprejemanja posebnega zakona za podelitev častnega državljanstva Brazilije Hamiltonu je sprožil kongresnik Andre Figueiredo v znak priznanja njegove predanosti državi, potem ko je Britanec zmagal na lanski veliki nagradi Brazilije v Interlagosu ter ob tem nosil tako britansko kot brazilsko zastavo, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

“Ostal sem brez besed. Hvala Brazilija, ljubim te, komaj čakam, da te spet vidim,” je Hamilton zapisal po glasovanju v četrtek zvečer.

Na njegovo sporočilo je odgovoril eden najboljših nogometašev vseh časov Brazilec Pele. “Čestitam, Lewis. Vesel sem, da te od zdaj naprej štejem za rojaka.”

Britanec se sicer ni mogel osebno udeležiti zasedanja brazilskega kongresa, saj ga konec tedna čaka dirka za veliko nagrado Azerbajdžana v Bakuju.