Po odpovedi finala lige prvakov nov udarec za Turke

Avtomoto 14. Maj 202115:43 > 16:19
Dan Istitene/Getty Images

Avstrija bo tudi letos gostila dve dirki formule 1 , potem ko je vodstvo tekmovanja zaradi pandemije koronavirusa odpovedala veliko nagrado Turčije.

Izvedba preizkušnje v bližini Carigrada je postala vprašljiva, potem ko je britanska vlada zaradi slabe epidemiološke slike Turčijo pred dnevi uvrstila na rdeči seznam. Ker se zdravstvene razmere v državi ne umirjajo, večina moštev pa ima svoj sedež na Otoku, je vodstvo formule 1 danes sklenilo, da dirko odpove.

V izjavi, ki so jo posredovali javnosti, so zapisali, da se zaradi tega spreminja tudi koledar. Velika nagrada Francije je tako pomaknjena na 20. junij, 27. junija in 4. julija pa nato tako kot lani sledi dvojček dirk v Avstriji. “Veselili smo se dirke v Turčiji, a prepoved potovanj tja pomeni, da junija ne bomo uspeli priti,” je sporočil prvi mož formule 1 Stefano Domenicali.

Turčija, ki je ta teden zaradi identičnega razloga ostala tudi brez finala nogometne lige prvakov, je vodstvo formule 1 že zaprosilo, da njihovo dirko obdrži na koledarju in jo uvrsti na poznejši termin.

Avstrijcem tudi dirka v MotoGP

Za podoben korak se je odločili tudi Mednarodna motociklistična zveza in zaradi pandemije koronavirusa odpovedala dirko  na novem dirkališču KymiRing na Finskem, ki je bila načrtovana 11. julija. Motociklisti bodo tako kot njihovi kolegi v formuli 1 dvakrat gostovali v Spielbergu v Avstriji, in sicer 8. in 15. avgusta.

Komentari

Vaš komentar