Prvi Gasly, Verstappen trčil, a bo popoldne lahko vozil

Avtomoto 5. Jun 202112:12 > 14:46 0 komentarjev
Pierre Gasly je bil nekoliko presenetljivo najhitrejši na tretjem treningu. Foto: Guliverimage

Na zadnjem prostem treningu v Bakuju je bil najhitrejši Pierre Gasly s časom 1:42.251. Max Verstappen je končal kot 15., a Nizozemec treninga ni končal, saj je približno 35 minut pred koncem v šestnajstem ovinku zadel v zaščitni zid. Na srečo vodilnega dirkača v skupnem seštevku je bila škoda minimalna in bo lahko nastopil na kvalifikacijah.

Nekoliko presenetljivo je najhitrejši čas na zadnjem preizkusu pred kvalifikacijami (ob 14. uri) postavil Pierre Gasly, pa čeprav je Francoz že včeraj dobro opravljal svoje delo. Z alpha-taurijem je bil več kot tri desetinke (+0,344) hitrejši Sergia Pereza (Red Bull) in Lewisa Hamiltona (Mercedes; +0,446). Britanec in njegov moštveni kolega Valtteri Bottas sta bila še tik pred koncem povsem pri dnu razpredelnice, a Hamilton je v zadnjem hitrem krogu izkoristil zavetrje Pereza in skočil tik pod vrh. Znova sta hitra ferrarija – Charles Leclerc je bil četrti, Carlos Sainz pa peti.

Bolj realni pokazatelj Mercedesove hitrosti – vsaj glede na včeraj – je 13. mesto Bottasa, kar kaže na to, da se težave srebrnih puščic nadaljujejo. Še nižje je tretji trening končal Max Verstappen, ki pa je sodeloval zgolj v prvi polovici treninga. Nato je namreč z red bullom trčil v zid in poskrbel za rdečo zastavo. A poškodba prednjega krilca in prednje desne obese je majhna, tako da bo Nizozemec lahko nastopil na kvalifikacijah. Te bodo potekale ob 14. uri, s prenosom na Sportklub 2!

 

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!