Red Bull še naprej v pogovorih s Porschejem

Avtomoto 9. Mar 202118:35 > 18:36
REUTERS/Pavel Golovkin
REUTERS/Pavel Golovkin

Red Bull je s Hondo dosegel dogovor o uporabi njihovih agregatov za obdobje med letoma 2022 in 2025. Vseeno pa avstrijska ekipa že razmišlja o prihodnosti in se v veliki meri že pogaja o morebitnem sodelovanju po letu 2025.

Od leta 2025 se pričakuje, da bodo pravila, ki ji določi FIA bolj fleksibilna. To pomeni, da bodo imeli številni znani proizvajalci priložnost, da vstopijo v svet Formule 1. Številni med njimi so že za pogajalsko mizo z nekaterimi ekipami, a najbolj privlačna je ekipa Red Bull. Pred časom se je že govorilo, da bi partnerstvo lahko sklenil Porsche, a so nato te govorice potihnile, ko je svoj vstop v najhitrejši cirkus napovedal Volkswagen. Vseeno pa Helmut Marko poudarja, da ni še nič odločeno in da potekajo pogovor z vsemi.

Za zdaj se zdi, da je Volkswagen velik favorit in sicer zaradi tesnih vezi med vodilnimi pri Red Bullu Dietrichom Mateschitzom in Helmutom Markom ter enim izmed vodilnih ljudi pri nemškem velikanu Fritzom Enzingerjem. Zanimivo je to, da prav si trije prihajajo iz Štajerske. Treba je tudi upoštevati, da bo Red Bull od leta 2025 lahko razvil svoj agregat in zato tudi ta možnost ne sme biti izključena.

“Imamo tako opremo in tehnično zmogljivost, da bomo sposobni razviti lastne agregate,” je dejal Helmut Marko.

Do takrat bo Red Bull sodeloval s Hondo, ki se je po zlati dobi z McLarnom in Ayrtonom Senno vrnila v Formulo 1. A drugi njihov mandat niti približno ni uspešen tako kot prvi.

Komentari

Vaš komentar