Ricciardo: “Verstappen je boljši kot Norris.”

Avtomoto 26. Apr 20219:50 0 komentarjev
Guliverimage.com

Daniel Ricciardo se je ob zadnjem druženju z mediji znašel v majhni zadregi. Zanjo je poskrbelo vprašanje, kdo je boljši, Lando Norris ali Max Verstappen? Ricciardo je v trenutku odgovoril, da enostavno "mora" izbrati Nizozemca.

Daniel Ricciardo in Max Verstappen sta bila dve leti in pol ekipna kolega pri Red Bullu. V dveh celotnih sezonah skupne vožnje sta dokazala, da sta zelo izenačena.

Ricciardo je nato prestopil k Renaultu, kjer se je meril z Nicom Hulkenbergom in Estebanom Oconom, zdaj pa vozi za McLaren, kjer ima interne boje z Landom Norrisem.

Po dveh dirkah je Britanec nekoliko presenetljivo uspešnejši od Ricciarda. Tako v Bahrajno kot v Imoli je Norris brez večjih težav prišel do boljšega izida kot moštveni kolega.

Navkljub temu je Ricciardo prepričan, da je Verstappen še vedno boljši. Vsekakor mu pri presojanju kvalitete pomaga dejstvo, da Nizozemca odlično pozna.

Mislim, enostavno moram reči Max,” je v intervjuju za EFTM.com začel Ricciardo in nadaljeval: “To je najverjetneje zato, ker Maxa bolje poznam in ga lažje ocenim. Glede na zadnji konec tedna, pa moram priznati, da je Lando dirkal zelo dobro.

Norris je v Imoli navdušil s tretjim mestom

Norris je bil v Imoli tako hiter, da ga je moral Ricciardo spustiti predse in mu s tem omogočil boljšo uvrstitev. Avstralec je to storil brez pritoževanja, ekipa pa je bila na koncu nagrajena s prvo uvrstitvijo na zmagovalni oder v tej sezoni.

Ricciardo se je razgovoril tudi o tej odločitvi ekipe in zatrdil, da z njo ni imel težav, saj ni bil dovolj konkurenčen, hkrati pa ni želel poskrbeti za nepotrebno dramo.

Tekmovalec v meni si je seveda želel ostati spredaj,” je povedal Ricciardo in dodal: “A zdaj sem že dovolj odrasel in izkušen, da zdaj oceniti situacijo. Enostavno nisem bil dovolj hiter. Sem svoj največji kritik. V svoji glavi sem si rekel, če bi bil dovolj hiter, bi se oddaljil od njega in ne bi bil v takšnem položaju. Ekipa me vsekakor ni držala nazaj, da bi Lando prišel do boljše položaja. Odgovoren sem sam. Nisem še tako hiter, kot bi rad bil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!