Bridko slovo mlajšega Schumacherja, vrača se izkušeni rojak

Avtomoto 17. Nov 20227:52 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Mick Schumacher v prihajajoči sezoni ne bo več del karavane formule ena. Namesto njega bo v dirkalniku ekipe Haas sedel rojak Nico Hülkenberg.

Mick Schumacher je v formulo ena prišel pred sezono 2021, po dveh letih pri Haasu pa se (zaenkrat) poslavlja od formule 1. Na 43 dirkah je zbral 12 točk, s Haasom pa ni bil dovolj konkurenčen za vidnejše rezultate.

23-letni Nemec, sin legendarnega Michaela Schumacherja, je sicer leta 20120 osvojil naslov prvaka v Formuli 2. Ob slovesu od Haasa je zapisal: “Abu Dabi bo moja zadnja velika nagrada v dirkalniku Haasa. Nočem skriti dejstva, da sem zelo razočaran. Vseeno bi se rad zahvalil Haasu in Ferrariju za priložnost. Postal sem zrelejši, veliko sem se naučil. Vem, da si zaslužim sedež v formuli ena.”

Ob tem se od dirkanja poslavlja še en Nemec Sebastian Vettel, štirikratni prvak najelitnejšega dirkaškega razreda. Vseeno bo imela Nemčija tudi v sezoni 2023 predstavnika v formuli 1. Vrača se namreč Nico Hülkenberg, ki je v zadnjih sezonah deloval kot rezervni dirkač številnih moštev. 35-letnik je zbral že 181 nastopov na dirkah formule 1. Enkrat je bil najhitrejši v kvalifikacijah, ‘zloglasen’ pa je predvsem zaradi dejstva, da velja za dirkača z največ dirkami in brez stopničk v svoji karieri.

Drugi sedež v ekipi Haas bo tudi v sezoni 2023 pripadel Dancu Kevinu Magnussenu.

Letošnja sezona formule ena se bo končala med vikendom z Veliko nagrado Abu Dabija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!