Tudi uradno: Ferrari v novo sezono z novim šefom

Avtomoto 29. Nov 202210:31
Odhod Mattie Binotta iz Ferrarija je sprožil plaz selitev. Foto: Profimedia

Kar se je v svetu motošporta zadnje dni naglas špekuliralo, je zdaj postalo tudi uradno. Šef Ferrarija v formuli ena Mattia Binotto bo na položaju glavnega operativca rdečih le še do konca letošnjega leta, nato pa se bo od položaja poslovil. Aktualni konstruktorski prvaki se bodo tako v sezono 2023 podali z novim vodstvom.

Govorice, da se bo Mattia Binotto poslovil od Ferrarija, so v paddocku formule ena krožila v celotni drugi polovici letošnje sezone, močno pa so se okrepile po zadnji dirki v Abu Dabiju. Zdaj so se pri uradno oglasili tudi pri italijanskem ponosu in potrdili odhod 53-letnika. Ta je v različnih vlogah v Maranellu preživel kar zadnjih 28 let, kot inženir je bil zraven tudi pri največjih uspehih Michaela Schumacherja. Kot vodja moštva je deloval zadnja štiri leta.

“Z obžalovanjem sporočam, da sem se odločil končati sodelovati s Ferrarijem. Zapuščam podjetje, ki ga ljubim in katerega del sem bil 28 let. Odhajam s spokojnostjo in prepričanjem, da sem storil vse, da bi dosegli zastavljene cilje,” v sporočilu za javnost sporoča Binotto.

“Zapuščam združeno in rastočo ekipo. Močno ekipo, ki je pripravljena doseči najvišje cilje, pri čemer ji želim vse najboljše v prihodnosti. Mislim, da je to najboljši možni trenutek za ta korak, čeprav odločitev ni bila lahka. Rad bi se zahvalil vsem ljudem pri Gestione Sportiva, s katerimi sem si delil to potovanje. Bilo je veliko preprek, a tudi ogromno zadovoljstva,” je še dodal vodja moštva, ki se po od položaja poslovil ob izteku koledarskega leta 2022.

Foto: Profimedia

Predsednik Ferrarija Benedetto Vigna se je Binottu ob slovesu zahvalil za ves vložen trud v 28 letih, pri čemer je izpostavil, da je ekipo v zadnjih letih vrnil na najvišji nivo. Pred njim in Johnom Elkannom je zdaj iskanje naslednika, ki bo Ferrari popeljal do najbolj želene nagrade – naslova svetovnega prvaka -, na katero v Maranellu čakajo že od leta 2007 (Kimi Raikkonen) oziroma 2008 (konstruktorski naslov). Novi šef naj bi bil znan v kratkem, do konca leta 2022.

Komentari

Vaš komentar