V formuli ena začeli kampanjo proti internetnemu nasilju

Avtomoto 30. Jul 202211:38 0 komentarjev
formula 1 koledar fia
Foto: Guliverimage

Karavana formule ena je zbrana na Madžarskem, kjer jih jutri čaka še zadnja dirka pred poletnim premorom. Brez pavze pa se bo najvišji razred enosedežnega dirkanja boril z internetnimi zlorabami in nasilju, proti čemur so danes začeli s kampanjo Drive It out.

Posebna kampanja v boju proti neprimernemu izražanju, žaljivkam in zlorabam tako na internetu kot v živo združuje dirkače, moštva, lastnike moštev in vodstvo tekmovanja. S kampanjo z imenom Drive it out želijo pritisniti na družbena omrežja, da bi ta ob zlorabah bolj intenzivno ukrepala.

Mercedesov dirkač George Russell, trenutni predsednik Združenja dirkačev, je ob tem dejal: “Kakršnekoli zlorabe in nasilje, tudi verbalno, v formuli ena nima prostora. Če opazite neprimerno obnašanje, posredujte to informacijo naprej. Če ste vi tarča oziroma žrtev, povejte naprej. Obožujemo ta šport, zato pazimo drug na drugega.”

Ob zagonu kampanje so pri kraljici motošporta na svoja družbena omrežja objavili poseben video, kjer nekaj besed spregovori vseh trenutnih 20 dirkačev startne vrste, pridružita pa se jim tudi predsednik formule ena Stefano Domenicali in predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fie) Mohammed Ben Sulayem.