V prihajajoči sezoni bo na sporedu še več sprinterskih dirk

vrhunci highlights monza italija
Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Erlhof via Guliver

V prihodnji sezoni Formule 1 bomo imeli na sporedu še tri dodatne sprint dirke. To pomeni, da bodo vozniki v kraljici motošporta na šestih dirkaških vikendih s kvalifikacijami opravili že v petek, v soboto pa bo na sporedu 100-kilometrska sprint dirka. Ob nedeljah bo še naprej na sporedu klasična dirka.

V torek so pri Formuli 1 potrdili prehod na šest sprint dirk za leto 2023, v prihodnosti pa bodo potrjena tudi prizorišča, na katerih bodo te dirke potekale.

Silverstone, Monza in Interlagos so leta 2021 gostili prvo trojico sprint dirk, Imola, Red Bull Ring in Interlagos pa so bili izbrani za letošnjo sezono.

“Veseli me, da lahko potrdimo, da bo od leta 2023 dalje v prvenstvu šest sprint dirk, kar bo nadgradnja novega uspešnega formata, ki je bil prvič uveden leta 2021,” je dejal predsednik in izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali.

“Sprint ponuja dogajanje v treh dneh, saj se vsi dirkači borijo za nekaj že od petka pa vse do glavnega dogodka v nedeljo, kar vikendu doda še več drame in vznemirjenja,” je še dodal Domenicali.

Predsednik Fie Mohammed Ben Sulayem je dodal: “Potrditev, da bo od sezone 2023 dalje v svetovnem prvenstvu Formule 1 na sporedu šest dirkaških vikendov s sprint dirko, je še en primer nenehne rasti in razcveta na najvišji ravni avtomobilskega športa.”