Verstappen: Tudi Red Bull ne stoji na miru

Avtomoto 12. Maj 202310:11 0 komentarjev
Max Verstappen
Foto: Guliver Images

Aktualni svetovni prvak formule ena, Max Verstappen, pričakuje, da bo razvojni program RB19 tudi med sezono ekipi omogočil, da ohrani prednost v primerjavi s preostalimi ekipami. Red Bull je slavil na vseh petih dirkah v letošnji sezoni, mladi Nizozemec pa vodi v razvrstitvi dirkačev.

Red Bull bo imel zaradi osvojitve naslova v minuli sezoni in prekoračitve zgornje meje proračuna v letu 2021 v nadaljevanju sezone manj časa za preizkušanje novosti v vetrovniku in na računalniških simulacijah.

“Trenutno imamo lepo prednost, sploh na dirkah,” je z opravljenim na prvih petih dirkah zadovoljen Max Verstappen: “V enem krogu, na določenih stezah, so nekatere ekipe blizu nas ali celo pred nami, kot smo videli v Bakuju. Toda v tekmovalnem ritmu, imamo veliko prednost. Ostali pripravljajo spremembe in izboljšave, toda tudi mi ne stojimo na mestu. Nadejamo se, da bomo lahko nadaljevali v tem ritmu.

Odličen ritem na dirkah je Verstappnu omogočil nekaj več potrpežljivosti v prvih krogih dirke v Miamiju, ko se je proti vrhu začel prebijati iz devetega mesta.

“Da, zgolj izogibal sem se težavam, ker so dirkači okoli mene že v prvem krogu poizkušali pridobiti čim več mest,” je pojasnil sin nekdanjega dirkača Josa Verstappna in dodal: “Vseeno sem vedel, da imamo hiter dirkalnik, čakal sem, da se naredi kolona, nato pa jih začel prehitevati enega za drugim. Na koncu se je dobro izteklo. Uspelo mi je celo dvojno prehitevanje na ravnini, kar je bilo zabavno.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!