Schumacherjeva družina zgrožena nad “ekskluzivnim intervjujem”

Avtomoto 20. Apr 202312:00
Foto: Guliverimage

Nemški tabloid Die Aktuelle je pred dnevi javnost zgrozil z lažnim intervjujem z Michaelom Schumacherjem. Na naslovnici so preko celotne strani objavili njegovo fotografijo ter jo naslovili "Prvi intervju z Michaelom Schumacherjem". Na koncu se je vse skupaj izkazalo za veliko prevaro, avtomobilistični svet je zgrožen.

Naslovnica res izgleda, kot da je Schumacher za omenjeni medij dal intervju, na dnu pa je sledil pripis, da gre za pogovor z umetno inteligenco, ki je na vprašanja odgovarjala namesto sedemkratnega svetovnega prvaka.

Schumacherjeva družina je nad objavo zgrožena, pišejo nemški in avstrijski mediji. ESPN je od tiskovnega predstavnika družine prejel potrditev, da bodo tožili Die Aktuelle, njegovi navijači kot drugi ljubitelji motošporta pa so na družbenih ostro obsodili podlo potezo omenjenega časnika.

Nemški rumeni tisk se zagovarja. Sprašuje se, kako je možno, da je umetna inteligenca odgovarjala tako, kot je. “Kako lahko umetna inteligenca pozna osebne podatke, kot so družina, otroci in bolezen? Nekdo je moral te podatke dati na internet. Ali jih je Schumi res vtipkal iz bolniške postelje? Ali kdo od družine, negovalcev ali drugih zaposlenih?” piše v besedilu Die Aktuelle, v katerem se namiguje, da bi Schumacher morda res imel kaj opraviti z izmišljenim intervjujem.

Schumacherji in Aktuelle so stari znanci

Leta 2014 je Aktuelle negativno že opozoril nase. Objavil je fotografijo Michaela in njegove žene Corinne in zapisal naslov ‘buden’, besedilo pa je govorilo o ljudeh, ki so se uspeli zbuditi iz kome.

Družino Schumacher je razjezil tudi leto kasneje, ko se je nemški tabloid razpisal o novi ljubezni Schumacherjeve hčerke Gine. Corinni Schumacher se je spustila v tožbo, a jo je nemško sodišče zavrnilo.

Huda nesreča v Meribelu

Michael Schumacher se je hudo poškodoval leta 2013 na smučanju v Meribelu. Nemški šampion je kljub temu, da je nosil čelado, utrpel hude poškodbe glave. O njegovem realnem zdravstvenem stanju se ve zelo malo, vseeno pa je nekaj podrobnosti vseeno prišlo v javnost. Schumi domnevno ne more hoditi in le s težavo komunicira s svojimi bližnjimi, se je v preteklosti dalo prebrati v različnih medijih.