Vettel po testiranjih: Zaradi izkušenj nisem zaskrbljen

Avtomoto 18. Mar 202119:32 0 komentarjev
Sebastian Vettel
REUTERS/Hamad I Mohammed

Medtem ko je Pierre Gasly v svoji Alfi na testiranju v Bahrajnu odpeljal rekordnih 237 krogov, je Sebastian Vettel v Aston Martinu odpeljal kar pol krogov manj. Izkušenega Nemca to pred začetkom sezone niti malo ne skrbi.

Sebastian Vettel bo v Bahrajnu ja prvi dirki nove sezone debitiral v Aston Martinu. Zaradi težav na drugi dan testiranj je Vettel pred novo sezono odpeljal samo 117 krogv, navkljub temu pa štirikratni svetovni prvak ni zaskrbljen.

Nisem preveč zaskrbljen. V mojih letih lahko temu rečemo izkušnje. Pred 10 leti bi najverjetneje v takšni situaciji povsem izgubil živce,” razkriva Vettel in dodaja:

Nekaj krogov smo odpeljali, kar nam bo koristilo. Lahko bi bilo veliko slabše, seveda pa bi lahko bilo tudi veliko bolje. Mislim, da je nujno, da ostanemo mirni in reševati stvar po stvar. Napredek bo prišel. Tudi fantje, ki so odpeljali ogromno krogov in niso imeli težav, vam ne morejo reči, da povsem poznajo svoje nove dirkalnike, nove gume in vse spremembe, ki so se zgodile med premorom. Mislim, da nihče po dnevu in pol testiranja ne more reči, da o vsem ve toliko, kot bo vedel po 17. dirki v sezoni. To je nemogoče.

Vsak odpeljan krog je pomemben, da bi bolje razumel svoj dirkalnik. Želim, da ga začutim in da odkrijem razlike iz preteklosti in vam jih opišem. V tem uživam. Mislim, da lahko še zelo napredujem in da lahko tudi ekipa napreduje ter dobro razvije dirkalnik,” je še dodal Vettel.

Sezona Formule 1 se začne 26. marca z VN Bahrajna. Spremljate jo lahko samo na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!