Wolff stopil v bran sedemkratnemu svetovnemu prvaku

Avtomoto 26. Apr 202218:17
Foto: Guliverimage

Lewis Hamilton je po zanj katastrofalni dirki v Imoli in le 13.mestu že obupal nad bojem za nov, že osmi naslov svetovnega prvaka. Voznika Mercedesa je sedaj v bran vzel njegov šef Too Wolff, ki je prepričan, da za neuspeh ni kriv britanski voznik formule 1.

Sedemkratnemu svetovnemu prvaku Hamiltonu v letošnji sezoni nič ne gre po načrtih. Po koreniti spremembi pravil je njegov bolid le bleda senca tistega, s katerim je leta osvajal najvišja mesta in prav nič ne kaže, da bi se stvari pri moštvu Mercedes obrnile na bolje.

“Moramo ga zaščititi. Krivda ni njegova, temveč jo gre iskati v bolidu. Vemo, da je sedemkratni svetovni prvak, vemo, kako je lani našel pravo formo in tudi, kako smo se vrnili in skoraj osvojili prvenstvo. Je najboljši voznik na svetu, a preprosto nima bolida, s katerim bi lahko dosegal dobre uvrstitve. Mislim, da je popolnoma vseeno ali je osmi, 12. ali pa 15. Vse te uvrstitve so slabe,” je svojega dirkača vzel v bran šef srebrnih puščic Toto Wolff.

Hamilton je po štirih dirkah letošnjega svetovnega prvenstva daleč od vrha, saj se v skupnem seštevku z 28 osvojenimi točkami nahaja šele na sedmem mestu. Nekoliko bolje sicer kaže njegovemu moštvenemu kolegu Georgeu Russllu, ki je doslej zral 49 točk in je četrti, a tudi on že precej zaostaja za vodilnim Charlesom Leclercom (86 točk).

“V zgodovini formule 1 ni niti enega dirkaškega velikana, ki se v določenem trenutku svoje kariere ni znašel v položaju, ko mu ni šlo vse po načrtih,” je še pspomnil Wolff.

Komentari

Vaš komentar