Hamilton sporoča: Vrnil sem se

Avtomoto 5. Feb 202222:13 0 komentarjev
Foto: Hassan Ammar - AP Photo via Guliver

Lewis Hamilton je po dolgi odsotnosti prekinil molk na družabnih omrežjih s preprosto objavo: "Odšel sem. Zdaj sem se vrnil!" Britanec ni spregovoril vse od kontroverznega zaključka dirke, ko je naslov romal v roke Maxa Verstappna.

Hamilton je na Twitterju in Instagramu objavil svojo fotografijo v Velikem kanjonu v Ameriki, kar je njegova prva objava na socialnih omrežjih po kvalifikacijah v Abu Dabiju – minila sta skoraj dva meseca brez kakršne koli javne izjave.

Ali s tem potrjuje svojo vrnitev v Formulo 1 v prihodnji sezoni, trenutno še ni jasno, je pa končno prvič spregovoril po dramatičnem finalu sezone, ko ga je v zadnjem krogu prehitel Max Verstappen in ga v enem najbolj kontroverznih trenutkov v sodobni zgodovini Formule 1 premagal v boju za naslov svetovnega prvaka.

Hamiltonove besede so bile tako težko pričakovane, da je njegova objava v manj kot 30 minutah dobila več kot 500.000 všečkov, objava na Twitterju pa je bila v istem obdobju všečkana več kot 100.000-krat.

Še naprej se pojavljajo ugibanja, ali se bo sedemkratni svetovni prvak vrnil v kraljico motošporta, saj meni, da je bil zadnji krog v Abu Dabiju “zmanipuliran”, da bi Verstappnu omogočil napad.

Vozilom, ki so ločila dva izzivalca za naslov svetovnega prvaka, je bilo dovoljeno prevoziti varnostni avto. Trenutek je postal predmet mnogih debat in polemik, kot je bila sporna tudi odločitev direktorja dirke Michaela Masija, da omogoči zadnji dirkaški krog, potem ko so odstranili Williams Nicholasa Latifija po njegovem nesreči.

Verstappen je na veliko bolj svežih pnevmatikah izkoristil priložnost in prehitel Hamiltona ter osvojil dirko in svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

Po kratkem intervjuju po dirki, v katerem je Verstappnu čestital za naslov, je Hamilton vse od takrat držal tako imenovano silenzio stampa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!