Nizozemec brez konkurence, Tim Gajser do novih stopničk

Avtomoto 24. Okt 202117:03 > 20:50 1 komentar
Foto: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva za VN Trentina v Pietramurati v razredu MXGP osvojil tretje mesto. Bil je četrti v prvi vožnji in tretji v drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je še povečal naskok v SP.

V prvi vožnji je zmaga pripadla Herlingsu, Švicar Jeremy Seewer je bil drugi, tretji pa Francoz Romain Febvre. Gajser, ki je bil šesti v dopoldanskih kvalifikacijah, je privozil do četrtega mesta.

V drugi vožnji pa se je Gajser po slabšem startu prebil mimo Febvreja na tretje mesto, a je moral priznati premoč Herlingsu, ki ga je ob koncu prehitel, nato pa prišel še mimo dveh tekmecev in slavil še v tej vožnji, v kateri je bil drugi njegov rojak Glenn Coldenhoff.

Gajser: Vem, da sem blizu, boril se bom do konca

“Zahteven dirkaški dan je za nami, obe vožnji sta bili zelo težki. Sam sem si otežil delo v obeh vožnjah s startoma, tako da me je obakrat čakalo veliko dela in prehitevanj. Ni bilo dovolj za zmago, a se na progo vračamo že v sredo. Vem, da sem blizu, boril se bom do konca, nič še ni odločeno,” je za spletno stran svoje ekipe dirko ocenil Gajser in dodal: “Rad bi se zahvalil vsem v moji ekipi za dobro delo, pa tudi navijačem, ki so me prišli spodbujat, to res cenim in vedno mi privabijo nasmešek na obraz.”

Skupno na dirki pa je zmagal Herlings, drugi je bil Coldenhoff, tretji pa Gajser. V SP je Nizozemec še nekoliko povečal vodstvo, zdaj ima 555 točk, Febvre je drugi s 531, Gajser pa tretji s 528.

Tim Gajser. Foto: HRC

Zmaga v Belgijo, Jan Pancar 28.

V razredu MX2 je slavil Francoz Tom Vialle pred Belgijcem Jagom Geertsom in Špancem Rubenom Fernandezom. Slovenski predstavnik Jan Pancar je bil skupno na dirki 28. in brez novih točk v SP, potem ko je bil 30. v prvi in 26. v drugi vožnji. Skupno je prvi Francoz Maxime Renaux s 563 točkami, drugi je Geerts s 471, Vialle pa tretji s 467. Pancar je ostal pri 99 točkah in je 19.

Naslednja dirka bo na istem prizorišču že v sredo, ko bo tam še preizkušnja za VN Pietramurate.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje