Iz ruskega trga se umika tudi avtomobilski velikan

Avtomoto 8. Mar 202219:02 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Pri italijanskem avtomobilskemu ponosu Ferrariju so se odločili, da bodo za pomoč Ukrajini donirali milijon evrov. Ob tem so pri poskočnemu konjičku sporočili še, da začasno ustavljajo proizvodnjo svojih avtomobilov za ruski trg.

Eden najbolj prepoznanih in največjih proizvajalcev športnih in dirkalnih avtomobilov na svetu bo v različne namene za pomoč Ukrajini in njenim prebivalcem prispeval milijon evrov. Sredstva iz sklada bodo nakazali na vodstvo regije Emilije Romanje, največ pa jih bosta prejela Rdeči križ in Agencija Združenih narodov (UNCHR) za begunce.

S tem denarjem bodo pri Ferrariju podprli mednarodne humanitarne projekte za pomoč Ukrajini, obenem pa bodo sredstva prejele tudi lokalne organizacije za sprejemanje beguncev v severnih italijanskih regijah. Prejemnik pomoči bo tudi Združenje Černobil v Maranellu, Fioranu in Formigineju, ki bo poskrbel za najnujnejše stvari v življenju Ukrajincev, ki se bodo kot begunci na varno zatekli v ta del Italije.

Ferrari je najuspešnejša znamka v formuli ena. Foto: Guliverimage

Do nadaljnjega Ferrarija v Rusiji ne bo

Pri poskočnem konjičku so se odločili tudi, da do nadaljnjega prekinejo proizvodnjo avtomobilov za ruski trg. Trenutni položaj bodo še naprej spremljali, vedno pa bodo spoštovali pravila in sankcije, so še sporočili iz Maranella.

“Ferrari stoji ob boku vsem Ukrajincem in Ukrajinkam, ki jih je ta humanitarna kriza prizadela. Upamo na čim hitrejšo vrnitev k mirnemu razreševanju in dialogu, a ne moremo zgolj gledati vsega tega trpljenja prizadetih ljudi. Naše misli in podpora so jim namenjene. Igramo majhno vlogo skupaj z ostalimi institucijami, da bi se trenutna situacija čimprej izboljšala,” je ob sporočilu za javnost dejal predsednik Ferrarija Benedetto Vigna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!