Marčič na drugi etapi pridobil eno mesto

Avtomoto 3. Jan 202220:29 > 23:59 0 komentarjev
Simon Marčič, foto: Guliver image.

Reli Dakar je v nedeljo poskrbel za prvo pravo etapo po začetnem prologi in nemudoma pokazal zobe. Številni so po kopici težav že v velikem zaostanku, sipine so bile od prvega dne neusmiljene. Edini slovenski predstavnik Simon Marčič je prvi dan sklenil na 13. mestu, v ponedeljek na drugi etapi pa napredoval na 12. mesto v kategoriji brez ekipe

Reli Dakar tudi letos poteka v Savdski Arabiji, cilj bo 14. januarja v Džedi. Simon Marčič znova nastopa v kategoriji originals, v kateri se znamenitega in izjemno napornega relija udeležuje že osmič. Trikrat v karieri je odstopil, najvišje pa v omenjeni kategoriji, v kateri dirkač nima pomoči ekipe, zaključil lani, ko se je zavihtel na 5. mesto.

Po koncu nedeljskega sporeda je bil na 13. mestu v svoji kategoriji in 73. v skupni razvrstitvi motociklistov. Vodil je Španec Joan Barreda Bort, v originals Litvanec Arnas Gelazninkas.

Drugi dan je slovenski motociklist pridobil eno mesto in se uvrstil na 12., v skupnem seštevku pa na 61.

Vrhunci druge etape:

V kategoriji avtomobilov je na vrhu kdo drug kot legendarni Sebastien Loen, ki ima ob sebi še sovoznika Fabiana Lirquina. Pred Katarcem Nasserjem Al-Attiyahom ima Francoz tri minute in 28 sekund naskoka. Sledita Carlos Sainz in Stephane Peterhansel.

Fotogalerija:

Sébastien Loeb in Fabian Lurquin. Foto: Red Bull Content Pool.
Jakub Przygonski in Timo Gottschalk. Foto: Red Bull Content Pool.
Kevin Benavides. Foto: Red Bull Content Pool.
Sébastien Loeb in Fabian Lurquin. Foto: Red Bull Content Pool.
Camille Chapeliere. Foto: Red Bull Content Pool.