Jarvis: Dvomim v pogovore z Rossijem pred Mugellom

MotoGP 9. Okt 201712:05 > 12:10
Dan Istitene/Getty Images

Šef Yamahe Lin Jarvis pogovorov z Valentinom Rossijem okoli podaljšanje pogodbe ne pričakuje še tako kmalu.

Devetkratnemu svetovnemu prvaku pogodba z japonskim gigantom poteče po koncu naslednje sezone, podobno kot ostali peščici najboljših dirkačev razreda MotoGP, kar pomeni, da se bo o podaljšnju pogodbe veliko več govorilo po zaključku letošnje sezone.

Valentino Rossi je trenutno pogodbo podpisal pred začetkom minule sezone, kar so odkrili med dirkaškim vikendom v Katarju, nato pa smo videli še nekaj zanimivih potez na dirkaškem trgu, med katere sodi tudi odhod Jorgeja Lorenza k Ducatiju.

Lin Jarvis novih pogovorov še ne pričakuje tako hitro, saj je prepričan, da bo The Doctor želel odpeljati nekaj dirk in ugotoviti, ali si še želi nadaljevati ali ne. “Imamo dvoletno pogodbo. Minulo leto smo podaljšali v Katarju. Sedaj je poteklo komaj nekaj več od pol leta te pogodbe. Vsekakor pričakujem, da se bomo pogovarjali z njim, toda ne pričakujem, da bomo to storili že v Katarju. Verjamem, da se bo to zgodilo v času dirke v Mugellu, do takrat bo vedel, ali želi novo pogodbo ali ne,” je dejal Jarvis za motorsport.com.

Rossi je v preteklosti že večkrat poudaril, da bo novo pogodbo podpisal le v primeru, da bo konkurenčen mlajšim dirkačem, pa čeprav bi to pomenilo, da ga bomo na startu videli tudi po dopolnjenem 40-letu. “Ko sem podpisal to pogodbo, se mislil, da bo zadnja. Toda nisem bil prepričan. Odvisno je od številnih stvari. Odločil se bom v naslednji sezoni na začetku. Toda če bom še naprej konkurenčen, če bom lahko zmagoval, bom nadaljeval z dirkanjem,” je poudaril Rossi in razveselil armado svojih navijačev.

Letošnja sezona se nadaljuje z VN Japonske.