Rossi: Bolelo me je celo telo

MotoGP 16. Okt 201714:54 > 14:56
Mirco Lazzari gp, Getty Images Sport

Valentino Rossi je dejal, da ga je po usodnem padcu v Motegiju "bolelo celo telo".

Dan Istitene/Getty Images

Dirkač Yamahe, devekratni svetovni prvak Valentino Rossi, je VN Japonske končal s padcem v sedmem ovinku šestega kroga. Italijan je padel že na četrtem prostem treningu, vendar jo je odnesel brez bolečin, povsem v nasprotju s padcem na dirki, vseeno pa ni še dodatno poškodoval zlomljene noge.

Imel sem resen padec. Padel sem tudi na treningu, toda to je bilo drugače. Bil sem za Espargarojem in poskušal sem, da ne bi popustil, saj sem moral držati njegov ritem. Toda v levem ovinku sem se počutil kot na ledu. Vse se je zgodilo hitro, zmanjšal sem hitrost, vendar sem že letel. Zelo sem srečen, da je vse dobro z nogo. Vse me boli, celo telo, vendar ne preveč,” je po novi “ničli” dejal Rossi.

Cel vikend je bilo težko, moramo videti, kaj se dogaja,” je dodal The Doctor in spregovoril tudi o dvoboju Andrea Doviziosa in Marca Marqueza za naslov prvaka ter izjemni zmagi rojaka v Motegiju: “Odlična borba, to je zelo dobro za šport, da imamo dva odlična dirkača, ki se lahko borita na način, kot sta to naredila. Imeli smo sijajno dirko in Dovizioso je zmagal na sijajen način, kar bi borbo za naslov prvaka lahko pustilo odprto do Valencie. Marquez je bilo veliko hitrejši od Dovija v Aragonu, tokrat pa je zmagal Dovizioso. Zanj je to peta zmaga letos in ima le 11 točk manj od Marqueza.”