Marquez z zmago v Avstraliji že zelo blizu naslovu

MotoGP 22. Okt 20177:45 > 7:48
Robert Cianflone/Getty Images

Dirkač Honde Marc Marquez je zmagovalec dirke za VN Avstralije v razredu MotoGP. Špancu sta družbo na odru za zmagovalce delala Yamahina dirkača Valentino Rossi in Maverick Vinales.

Marc Marquez, ki brani naslov svetovnega prvaka v najmočnejšem razredu, je z zmago še povečal vodstvo v skupnem seštevku in si privozil priložnost, da že na naslednji dirki v Maleziji osvoji četrti naslov v karieri. Španec ima pred zadnjima dirkama v sezoni 33 točk prednosti, na razpolago pa je tako le še 50 točk.

24-letnik je dirko začel s prvega mesta, najbližji zasledovalec v skupnem seštevku pa je po slabem kvalifikacijskem nastopu štaratl kot 11. Dirko je sicer odlično začel Jack Miller, ki pa je v vodstvu zdržal le nekaj krogov in nato prepustil vrh Rossiju, Vinalesu ter Marquezu.

Marquez je vodstvo prevzel sedem krogo pred koncem, si hitro nabral zadostno prednost in na koncu zanesljivo prišel do 35. zmage v karieri. Maverick Vinales si je tretje mesto zagotovil na ciljni ravnini, ko je švignil mimo Johana ZarcojaValentino Rossi je osvojil drugo mesto.

V razredu Moto3 si je naslov svetovnega prvaka z zmago v Avstraliji že zagotovil Joan Mir, v Moto2 pa je nocoj zmagal Portugalec Miguel Oliveira, ki mu je to uspelo prvič v karieri. V skupnem seštevku vodi Italijan Franco Morbidelli.