Marquez poskrbel za nov incident in izgubil pole

MotoGP 22. Apr 20180:09 > 0:10
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Marc Marquez je na kvalifikacijah pred VN Amerik v Austinu potrdil dominacijo onkraj velike luže, vendar so ga komisarji po koncu kaznovali s tremi mesi pribitka, ker je v hitrem krogu oviral rojaka Mavericka Vinalesa.

Mirco Lazzari gp, Getty Images Sport

Ob Marcu Marquezu sta si mesto v prvi vrsti priborila ravno Maverick Vinales in Andrea Iannone, a bo po kazni iz prvega mesta začel dirkač Yamahe, ob njem pa bo ob Iannoneju stal še Johann Zarco.

V drugi startni vrsti nas čaka zanimiv obračun, saj bo Marquez startal kot četrti, njegov “sovražnik” Valentino Rossi pa kot peti. Do desetega mesta sledijo še Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa in Danilo Petrucci.

Zakaj je Marquez dobil kazen?
Medtem ko je bil Vinales sredi hitrega kroga, ga je z vožnjo po idealni liniji oviral Marquez. Aktualni svetovni prvak se je kasneje branil, da rojaka ni videl, a komisarji njegovih argumentov očitno niso upoštevali. Marqueza so kaznovali s tremi mesti pribitka in nehote ali hote poskrbeli za zanimiv uvodni dvoboj, saj bo Marquez, kot smo že zapisali, dirko začel tik ob Rossiju.