Rossi dobil kvalifikacije pred svojim občinstvom

MotoGP 2. Jun 201814:59 > 15:08
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Valentino Rossi je v kvalifikacijah v Mugellu poskrbel za navdušenje svojihnavijačev. Z novim rekordom proge je dobil kvalifikacije za jutrišnjo dirko.

Valentino Rossi je v kvalifikacijah velike nagrade Italije v Mugellu poskrbel za navdušenje domačih navijačev. Voznik Yamahe je namreč z novim rekordom proge dobil kvalifikacije za nedeljsko dirko razreda motoGP, drugo mesto je zasedel Ducatijev voznik Španec Jorge Lorenzo, tretji pa je bil Rossijev moštveni kolega Španec Maverick Vinales.

Konkurenca je bila sila pestra, preboj v hitrejši del kvalifikacij pa je uspel Jacku Millerju (1:46.771) in Mavericku Vinalesu (+0.035), razočaral pa je Dani Pedrosa, ki je zasedel zadnje, 10. mesto v tej skupini z velikim zaostankom (+1.294). V hitrejši kvalifikacijski skupini je zelo dobro začel Andrea Iannone, ki je postavil najhitrejši čas (1:46.347). Vendar ni dolgo zdržal, saj je za nov rekord pred svojimi navijači poskrbel Rossi (1:46.208) in nihče od dirkačev ga do konca ni več uspel prehiteti. Velik uspeh za dirkaškega Doktorja, ki bo tako na nedeljski dirki startal iz prvega mesta. V prvi vrsti bosta še Lorenzo in Vinales, v drugi pa Iannone, Petrucci in Marc Marquez, ki je bil šele šesti.