Lekcija iz Silverstona – dirke tudi ob ponedeljkih

MotoGP 7. Sep 201811:54 > 11:54
Mirco Lazzari gp Getty Images Sport

Direktor karavane Moto GP Carmelo Ezpeleta je potrdil govorice, da v prihodnosti obstaja možnost, da se bodo dirke v razredu Moto GP v primeru slabih razmer prestavile v ponedeljkov termin. Vodilni možje dirk so morali začeti razmišljati o tem predvsem po dogodkih minuli konec tedna v Silverstonu.

Zaradi slabih vremenskih razmer je prejšnji konec tedna v Silverstonu celo obstajala možnost, da se dirka v razredu Moto GP prestavi na ponedeljek. O tem so razpravljali vodilni možje tekmovanja, organizatorji dirke, moštva in dirkači, na koncu pa se odločili, da zarada prevelike nevarnosti dirko preložijo.

“Škoda je, ker se je vse zaključilo na ta način, a iz te izkušnje smo se veliko naučili,” je dejal vodilni mož tekmovanja Carmelo Ezpeleta. “Moramo razmisliti, kaj je treba storiti, da do česa podobnega ne pride več. Če pride do takšnih primerov, je pomembno, da vsi vedo ali bodo dirkali v nedeljo, ali pa bodo na progo zapeljali šele v ponedeljek, morda celo v torek. Dirkači nam morajo zaupati, da bodo vedno prepričani v naše odločitve. Tekmovali in organizatorji morajo biti pravočasno obveščeni in če bo potrebno, je ponedeljkov termin tudi ena izmed možnosti.”

Leta 2009 se je zaradi obilnih padavin v Katarju zgodilo, da so organizatorji dirko prestavili na ponedeljek, medtem ko je letošnji Silverston prva za dlje časa odložena dirka vse od leta 1980.