Fenati zaradi nešportne poteze izgubil službo

MotoGP 11. Sep 201817:44 > 17:45
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski dirkač Romano Fenati bo še dolgo obžaloval trenutek nerazsodnosti na nedeljski dirki v Misanu. Najprej ga je suspendiralo vodstvo tekmovanja, zdaj pa ga je odpustila še njegova ekipa Marinelli Spiners.

Romano Fenati, ki nastopa v razredu moto2, je na nedeljski dirki šokiral javnost z izjemno nevarno in nešportno potezo, ki so jo obsodili vsi v motociklistični karavani. Italijan je sredi dirke segel do krmila tekmeca Stefana Manzija in stisnil ročico zavore. Manzi je za trenutek izgubil oblast nad motorjem, a se je na srečo vse končalo brez padca.

Vodstvo tekmovanja je Fenatija hitro kaznovalo in ga suspendiralo za dve dirki, nato je dobil še odpoved ekipe Marinelli Snipers, zatem pa mu je licenco za dirkanje odvzela še italijanska motociklistična zveza.

“Ekipa Marinelli Snipers nepreklicno prekinja sodelovanje z Romanom Fenatijem. Vzrok je njegovo nešportno, nevarno in škodljivo vedenje na dirki v Misanu. Obžalujemo, da je kot član naše ekipe na tak način ogrozil varnost in življenje drugega dirkača, takšno ravnanje nima opravičila. V ekipi pa se opravičujemo vsem, ki jih je ta poteza prizadela,” so zapisali.

Dan po incidentu se je oglasil tudi Fenati, ki se je za nešportno potezo opravičil: “Opravičujem se vsemu športnemu svetu. Želim si, da bi bilo vse skupaj le mora. Poteza je bila obupna, nisem se odzval kot pravi športnik; če bi to naredil, bi počakal na konec dirke in pravico poiskal pri vodstvu tekmovanja. Ne bi se smel tako odzvati na provokacijo, a v tistem hipu sem hotel le pokazati, kako je, če se vedeš nevarno,” je obžaloval 22-letnik in dodal: “Žal imam precej vzkipljiv značaj, toda tisti, ki me dobro poznajo, vedo, da ne bi nikoli namenoma koga spravil v nevarnost.