VN Valencije: Dovi zaplesal v dežju

MotoGP 18. Nov 201814:35 > 15:32
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Voznik Ducatija Andrea Dovizioso je slavil na Veliki nagradi Valencije, kjer je letošnj motociklistična karavana sklenila sezono.

Italijan je na stezi Ricardo Tormo prišel do četrte zmage v letošnji sezoni, 21. v karieri. Najbolje se je znašel v izjemno težkih razmerah na dirki, ki je potrekala v dveh delih.

Drugo mesto je zasedel Alex Rins na Suzukiju, Pol Espargaro pa se je prvič zavihtel na stopničke za KTM za tretje mesto.

Velika nagrada Valencije je bila zaradi močnega dežja vožena v dveh delih, zaradi česar je požela veliko navdušenja. V prvem delu je prednjačil Rins, ki je vodil od začetka pa do nekaj trenutkov pred prekinitvijo, ko sta ga prehitela Dovizioso in Rossi na Yamahi. Do tedaj so med drugimi poleteli iz steze Marc Marquez, Maverick Vinales, Jack Miller, Danilo Petrucci in Andrea Ianonne.

Ko se je po prekinitvi dirka spet začela, so bili borbo za najvišja mesta Rins, Dovizioso in Rossi, voznik Ducatija pa jo je na koncu tudi dobil. ‘Doktor’ je sledil svojemu rojaku, a ob tem zlete s steze šest krogov pred koncem, kar je izkoristil Rins in pa tudi Espargaro na tedaj četrtem mestu.

Na zadnji tekmi sezone je četrto mesto na koncu Michele Pirro, pred Pedroso, ki je zaključil kariero v kraljevskem razredu na petem mestu. Šesti je bil voznik LCR Honde Takaari Nakagami, sledili so Johann Zarco, Bradley Smith, Stefan Bradl (ki je menjal poškodovanega Cala Crutchlowa) in Hafizh Syahrin.

Po drugem odstopu v letošnji sezoni in četrti tekmi, na kateri ni osvojil točke, je Marquez zaključil prvenstvo s 321 točkami pred Doviziosom s 245 in Rossijem s 198.

Naslenje Moto GP prvenstvo se začenja z Veliko nagrado Katarja 10. marca.