Rossi: Nisem želel narediti norosti v zadnjem krogu

MotoGP 15. Apr 20192:20 > 2:28
Mirco Lazzari gp/Bongarts/Getty Images

Valaentino Rossi je imel v Austinuizjemno priložnost, da pride do velike zmage in prvega mesta v skupnem seštevku razreda MotoGP. Dirkač Yamahe je imel na koncu nekoliko slabši ritem od Alexa Rinsa, ki je na progi, kjer je v preteklosti kraljeval Marc Marquez, prišel do prve zmage v karieri.

Po odstopu Marca Marqueza je imel Valentino Rossi odprto pot do prve zmage po VN Nizozemske leta 2017, s katero bi tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, vendar je moral na koncu priznati premoč Alexu Rinsu.

“Zelo mi je žal, ker sem izpustil priložnost za zmago. Ko je Marc odstopil, sem samemu sebi dejal, da moram priti do zmage. Rins me je dohitel, iskreno povedano sem vozil na maksimumu, dirka je bila zelo hitra, vozil sem krog po krog in na koncu je bilo bolje, kot je kazalo. Dobro sem vozil in nisem ga mogel prehiteti. Škoda, ker že dolgo nisem zmagal, toda močni smo in poskušali bomo znova,” je po drugem mestu dejal Rossi, ki je prepričan, da je bilo v Austinu veliko pozitivnih stvari za njegovo ekipo: “Vozil sem do meje, vendar sem na žalost naredil napake. Če bi morda vozil perfektno, bi v zadnjem krogu morda imel možnosti za napad. Moji občutki so mešani. Po eni strani mi je žal zaradi zmage, po drugi je to dober rezultat po zadnjem vikendu. V zadnjem krogu nisem želel narediti nič norega, saj je 20 točk zelo pomembnih v prvenstvu, ki je še naprej zelo odprto. Letos smo močni in motor je napredoval. To je pomembno, saj se bomo velikokrat lahko borili za zmago.”

Naslednja dirka v razredu MotoGP bo na sporedu 5. maja v Jerezu.