Moto GP sezone pred avgustom zagotovo ne bo

MotoGP 25. Apr 202012:26 > 12:35
motogp
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Velika nagrada Finske je postala 11. žrtev pandemije koronavirusa in je v letošnjem koledarčku sezone tekmovanja Moto GP ne bo.

Finska bi morala sredi julija dirko v najmočnejšem tekmovanju z motorji gostiti prvič po letu 1982. Za ta namen so zgradili novo stezo Kimiring, ki je okoli 100 kilometrov od Helsinkov.

Povezano

 Finska vlada je odredila, da se do avgusta športni dogodki z več kot 500 osebami prestavijo ali pa se jih kar odpove. Za zdaj bo VN Finske prestavljena, a ne kaže najbolje, da bi se po 38 letih Finci še letos veselili novega motociklističnega spektakla.

Novo progo so imeli sicer lani čast spoznati testni vozniki šestih moštev, ki so se strinjali, da so določeni deli proge nekoliko prepočasni. V ta namen je želel lasntik proge na stezi narediti še določene spremembe.

V preteklih nekaj dneh je bilo podjetje Dorna Sports, ki bdi nad organizacijo tekem Moto GP, prisiljeno v prestavitev dirk v Nemčiji in n Nizozemskem, kar pomeni, da je najboljši scenarij začetek sezone 9. avgusta v Brnu na Češkem.