Ducati nagradil Millerja z novo pogodbo

MotoGP 25. Maj. 202112:54
Delite:
Jack Miller (Foto: AP / Guliver Images)

Ducati je sporočil, da bo motociklista Jacka Millerja zadržal v svoji motoGP tovarniški ekipi vse do leta 2022.

Medtem ko so italijani s svojim drugim dirkačem Francescom Bagnaiajem sklenili dvoletni dogovor, je imel njegov moštveni kolega z Ducatijem podpisano pogodbo le do konca letošnje sezone. A nič več, saj bo v moštvu po novem ostal vse do zaključka prihodnje sezone.

Avstralec je bil sicer član Ducatijeve družine vse od leta 2018, ko se je pridružil Pramacu, a se je po slabem vstopu v letošnjo sezono znašel pod hudim pritiskom. Na dveh dirkah v Katarju je razočaral z dvema devetima mestoma, na Portugalskem pa je preizkušnjo končal predčasno. Na srečo je bilo nadaljevanje zanj precej boljše, saj je v Španiji dosegel svojo prvo zmago po petih letih, nato pa bil najboljši še v Franciji.

Pri Ducatiju so se pred dirko v Muggelu v Italiji zato odločili, da Millerja nagradijo s podaljšanjem dogovora. “Zagotovo je eden od motociklistov, ki zna ne glede na razmere najbolje izkoristiti potencial našega motocikla. To je pokazal tudi na nedavni dirki v Le Mansu. Naš cilj kot vedno ostaja osvojitev prvnestva in verjamemo, da bosta Jack in Pecco leta 2022 med glavnimi protagonisti za naslov,” so sporočili iz Ducatija.

Komentari

Vaš komentar