Marquez za SK: Pričakovanja niso visoka

Avtomoto 8. Mar 202410:37 0 komentarjev

Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez je pred začetkom nove sezone v pogovoru za Sportklub dejal, da se počasi privaja na Ducati, a obenem dodal, da ni tako enostavno spremeniti stila vožnje po 11 letih na istem motorju.

Marc Marquez je po dolgih letih zapustil Hondo in se preselil na Ducati, kjer se je dobro znašel, toda Španec miri visoka pričakovanja navijačev.

“Ja, seveda, tu so nove barve, nov projekt, novo poglavje v moji karieri, zanimivo bo. Predsezona je bila zanimiva, ker sem vajen, da razvijam motor, da poizkušam nove stvari, letos pa sem se osredotočal samo nas, da prilagodim svoj stil vožnje motorju, bomo videli … Še naprej so pričakovanja, realna pričakovanja, zelo nizka. Takšna so, ker imam za seboj dve težki sezoni, v katerih sem imel veliko poškodb, prav tako pa v zadnjih dveh sezonah nisem uspel niti enkrat zmagati. Pričakovanja so nizka in korak za korakom bomo videli, ali lahko naredimo dobro bazo in smo vse bližje in bližje najboljšim,” je Marquez začel pogovor s kolegi iz beograjske redakcije Sportkluba.

Na vprašanje, kaj je moral spremeniti, da se je čim hitreje privadil na Ducati, ki ga je nemogoče voziti na isti način kot Hondo, je dirkač Gresinija odgovoril: “Seveda ima vsak moto svoj stil, svoje skrivnosti. Toda ja, navadil sem se, da vozim isti motor 11 let. S Hondo je bil instinkt isti, pri Ducatiju je malce drugače. Pri Hondi je to prihod v ovinek, zavijanje v kratkem časovnem obdobju in potem se samo pripravite za izhod iz ovinka. Pri Ducatiju je malce drugače, počasi sem začel to razumeti, toda še naprej mora biti moj stil vožnje bolj naraven, da bi razumel in izvlekel maksimum iz Ducatija.”

Marquez ima pred začetkom sezono jasno začrtan plan, kako čim hitreje napredovati in se približati najhitrejšim.

“Nikoli ne veš, čutim, da se bom na nekaterih progah prilagodil hitreje, na drugih pa bom imel več težav. To je tisto, kar dela največjo razliko med dobrim dirkačem in šampionom. Šampioni kot Bagnaia ali morda Martin v letošnji sezoni, ker je eden od favoritov, imajo to sposobnost, da so konstantni na vseh progah. Dobri dirkači so lahko hitri na posameznih progah, tako da je to tisto, kar moram razumeti in naučiti od šampiona kot je Peco, kako voziti na različnih koniguracijah, na različnih progah,” je dodal Marquez.

Nova motociklistična sezona se tokratni konec tedna začenja z dirko v Katarju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!