Po “sporu” Marqueza in Bagnaie hitrejši slednji

Avtomoto 10. Jun 202311:55 0 komentarjev
Francesco Bagnaia, Marc Marquez
Foto: profimedia

Svetovni motociklistični prvak Francesco Bagnaia (Ducati) je bil v razredu motoGP najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Italije. Čeprav se je nekaj minut pred koncem kvalifikacij Italijan na stezi sporekel s španskim zvezdnikom Marcom Marquezom (Honda), je tega na koncu ugnal za nekaj manj kot desetinko sekunde.

Starejši od bratov Marquez je želel v svojih hitrih krogih slediti Italijanu, a mu je ta le jezno žugal ob tesnem sledenju in tveganimi manevri.

Vseeno je Bagnaia postavil rekord steze v Mugellu in Marqueza v zavetrju prehitel za 78 stotink sekunde. Tretji čas je postavil mlajši od bratov Marquez, Alex (Ducati), ki je zaostal desetinko in pol.

Za svetovnega prvaka je bil to 14. najboljši startni položaj v najmočnejšem razredu, na nedeljski dirki pa bo lovil 14. zmago. Še pred tem bo danes ob 15. uri na vrsti sprinterska preizkušnja, na kateri bodo razdelili polovične točke.

Bagnaia ima v skupnem seštevku 94 točk. Eno manj je zbral Marco Bezzecchi (Ducati), Južnoafričan Brad Binder (KTM) pa je doslej osvojil 81 točk.

Nedeljska klasična preizkušnja v Mugellu se bo v razredu motoGP začela ob 14. uri.