Gajser komaj čaka na začetek, njegova ekipa je predstavila novosti

MXGP 2. Feb 202418:26 0 komentarjev
Tim Gajser
Tim Gajser. Foto: Aleš Fevžer

Ekipa najboljšega motokrosista na svetu zadnjih let, Tima Gajserja, je danes predstavila načrte dela v prihajajoči sezoni. V elitnem razredu MXGP ne bo sprememb, poleg Gajserja bo za japonsko ekipo tekmoval še Španec Ruben Fernandez. Japonci pa se po premoru s tovarniško ekipo vračajo v razred MX2, kjer bo voznik Italijan Ferruccio Zanchi.

Kot so zapisali na spletni strani Honde HRC, bo Gajser po lanski poškodbi lovil nov naslov prvaka. Že konec lanske sezone je nakazal, da se nekdanji svetovni prvak uspešno vrača, dobil je dve dirki, zdaj pa bo spet lovil najvišje mesto v skupnem seštevku z novim motociklom Honda CRF450R.

V zimskem obdobju sta oba dirkača opravila veliko testiranj z novim motorjem, zato so pri ekipi prepričani, da bo začetek sezone (prva dirka bo na vrsti 10. marca v argentinski Villi La Angosturi) zanje zelo dober. Nenazadnje je tam Fernandez v prejšnji sezoni – ob odsotnosti poškodovanega Gajserja – dosegel prvo zmago v MXGP.

Pri Hondi so poudarili, da je zanje velik korak vrnitev v razred MX2. Za voznika so izbrali mladega Zanchija, ki je nekaj dirk s povabilom že odpeljal, lani pa je tekmoval v evropskem prvenstvu EMX250. Dodali so, da nameravajo v tem razredu delati dolgoročno, cilj pa je priti na raven iz leta 2015, ko je Gajser svoj prvi naslov prvaka osvojil prav v tej kategoriji.

V pripravah na novo sezono bodo dirkači Honde sodelovali na pripravljalnih dirkah v Rioli Sardu na Sardiniji in v Mantovi.

Tim Gajser
FOTO: Guliverimage

Tim Gajser: Vse je tam, kjer mora biti

“Komaj čakam, da se sezona začne. Sem v formi s konca prejšnje in imamo nov motocikel, ki je izjemen. Res se veselim, da se bom lahko pokazal na stezi. Zimska sezona je bila kar naporna, veliko se je dogajalo, a tudi treningov je bilo dovolj. Na Sardiniji smo mesec dni in opravili smo vse potrebno,” je za spletno stran ekipe dejal Gajser in dodal: “Ekipa je trdo delala, tako da je zdaj vse tam, kjer mora biti. Komaj čakamo, da se sezona 2024 začne.”

“Pozimi smo imeli veliko dela, imamo nova motorja CRF450R in CRF250R, pa še novega dirkača. Zato smo vsi garali, da bi bili kar najbolje pripravljeni za novo sezono. Komaj čakam, da vidim vse tri dirkače na delu. So na različnih točkah svojih karier, a vsi skupaj so zagotovilo, da ekipo HRC čaka izjemno leto,” pa je ob predstavitvi dejal vodja ekipa Marcus Pereira de Freitas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!