Gajser v kvalifikacijah pometel s konkurenco

Avtomoto 15. Jun 202418:22 0 komentarjev
Tim Gajser
Foto: Profimedia

Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil najboljši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v italijanski Maggiori. V elitnem razredu MXGP je tako še nekoliko povečal naskok pred največjim tekmecem to sezono, svetovni prvak Španec Jorge Prado je bil danes le šesti.

Pred začetkom dogajanja v Maggiori, kjer se končuje tritedenski niz dirk brez premora, je imel Gajser v rokah rdečo številko vodilnega, vendar le štiri točke naskoka pred Pradom. Zdaj je prednost nekoliko večja, saj je bil Slovenec precej uspešnejši v kvalifikacijah.

V teh je za več kot 30 sekund premagal Nizozemca Jeffreyja Herlingsa in Briana Bogersa, četrti je bil Švicar Jeremy Seewer, peti Nizozemec Calvin Vlaandern, šesti pa Prado.

Dobro je nastopil tudi drugi slovenski udeleženec elitnega razreda Jan Pancar, saj je kvalifikacije končal na 11. mestu in se tako prvič v sezoni povsem približal deseterici, ki dobi točke za SP že v soboto.

V seštevku sezone ima po današnjih kvalifikacijah zdaj Gajser 464 točk, Prado pa 455. Tretji je Herlings s 395, Nizozemec izkorišča odsotnost Francoza Romaina Febra, slednji zaradi poškodbe izpušča že drugo dirko in ostaja pri 327 točkah na četrtem mestu. Pancar ima v SP 94 točk in je danes zdrsnil na 16. mesto.

V razredu MX2 ta konec tedna v SP spet nastopa Jaka Peklaj, ki se v tej sezoni občasno udeležuje dirk drugega kakovostnega razreda. Danes je v kvalifikacijah končal na 23. mestu, dobil jih je Belgijec Liam Everts.

Po dirki v Maggiori bodo imeli dirkači dva tedna premora ter nato odšli v Indonezijo, kjer bosta na sporedu dve dirki v zaporednih koncih tedna v Lomboku.

Prva vožnja v MXGP bo v Maggiori na sporedu v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10. Vožnji v MX2 bosta na vrsti uro pred tistima v elitnem razredu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!