Gajser nadaljuje z izjemno sezono

Avtomoto 8. Maj. 202217:55 > 18:01
Delite:
Foto: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v italijanski Maggiori zmagal, potem ko je bil prvi tako v prvi kot v drugi vožnji. Gajser je še povečal vodstvo v seštevku sezone. V tej ima zdaj že šest zmag.

Gajser je bil v sobotnih kvalifikacijah drugi. Hitrejši od njega je bil le Francoz Maxime Renaux. Ta je bil tudi glavni tekmec Gajserja v prvem delu prve vožnje, ki jo je slovenski dirkač začel na tretjem mestu.

Na polovici preizkušnje je nato prehitel Nizozemca Calvina Vlaanderna, v 11. krogu pa še Renauxa, potem pa v sicer zelo zahtevnih razmerah na blatni stezi in v dežju zanesljivo privozil do zmage.

V drugi vožnji je imel najboljši dirkač te sezone še manj dela. Že po nekaj krogih se je s s tretjega mesta prebil v vodstvo mimo Latvijca Paulsa Jonassa, do konca pa prednost le še povečeval. Za njim sta se na današnji dirki uvrstila Švicar Jeremy Seewer in Renaux, enak pa je bil tudi vrstni red na današnji dirki.

Slovenski dirkač je že pred današnjo dirko prepričljivo vodil v skupnem seštevku, imel je 66 več od prvega zasledovalca, Španca Jorgeja Prada, ki pa ga v Italiji ni zaradi poškodbe rame. Zdaj je Gajser že pri 336 točkah, najbližje pa je po novem Renuax z 255.

V šibkejšem razredu MX2 je slovenski dirkač Jan Pancar, ki je bil v sobotnih kvalifikacijah deveti, na dirki na koncu 14., v prvi vožnji je bil 19. v drugi pa 11. Dobil je 12 novih točk za SP. Najboljši je bil vodilni v SP Belgijec Jago Geerts pred Francozoma Tomom Viallejem in Stephenom Rubinijem. Skupno ima Geerts 291 točk, Pancar je 15. s 75.

Naslednja dirka bo preizkušnja na Sardiniji že naslednji teden.

Komentari

Vaš komentar