Tim Gajser v kvalifikacijah na Finskem zaostal za deseterico

Avtomoto 29. Jul 202320:18 0 komentarjev
Foto: Valerio Origo via Guliver

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v mestu Vantaa kvalifikacije za veliko nagrado Finske v razredu MXGP končal na 12. mestu. Najboljši danes je bil vodilni v skupnem seštevku, Španec Jorge Prado. V razredu MX2 je drugi slovenski predstavnik Jan Pancar kvalifikacije prav tako končal brez točk na 15. mestu.

#related-news_0

V zahtevnih razmerah na povsem razmočeni in zmehčani stezi na Finskem se 26-letni Gajser ni najbolje znašel. Za zmagovalcem je zaostal minuto in osem sekund ter z 12. mestom ostal brez točk, ki jih prejme prva deseterica. Letos je sicer na dveh VN na Češkem in Belgiji zbral 48 točk.

Večkratni svetovni prvak razreda MX2 in MXGP se sicer še vedno vrača po zlomu stegnenice, zaradi česar je izpustil prvo polovico sezone. VN Finske je zanj tretja zaporedna dirka ob koncih tedna.

Najhitrejši je bil v kvalifikacijah Prado, ki je s tem še povišal prednost v skupnem seštevku. Drugi je bil Francoz Romain Febvre, ki zdaj za Špancem v skupnem seštevku zaostaja natanko 100 točk. Tretji je bil Gajserjev moštveni kolega na Hondi, Španec Ruben Fernandez.

Foto: MXGP

V razredu MX2 tudi Pancar ni osvojil točk. Bil je 15., za zmagovalcem, Nemcem Simonom Längenfelderjem, pa je zaostal minuto in 46 sekund. Drugo mesto je pripadlo Belgijcu Sachi Coenenu, tretje pa njegovemu rojaku Jagu Geertsu. Ta je s tem nekoliko zmanjšal zaostanek v skupnem seštevku za vodilnim in danes v kvalifikacijah šestim Andreo Adamom. Italijan je zbral 569 točk, Belgijec pa deset manj. Pancar je deseti z 253 točkami.

Prva vožnja VN Finske se bo v razredu MXGP v nedeljo začela ob 12.15, druga pa ob 15.10. V MX2 pa bodo dirkači vozili ob 11.15 in 14.10.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!