Po hudi nesreči se je oglasil iz bolnišnice

Avtomoto 7. Dec 20218:52 > 8:56
Foto: Enzo Fittipaldi/Instagram.

Po hudi nesreči v Savdski Arabiji v razredu formula 2, se je iz bolnišnice oglasil nesrečni Enzo Fittipaldi in razkril poškodbe, ki jih je utrpel po trku s Theom Pourchairejem. Oba sta pristala v bolnišnici, a jo k sreči dobro odnesla.

18-letni Francoz Theo Pourchaire je že zapustil bolnišnico in ni utrpel poškodb, drugače je z dve leti starejšim Enzom Fittipaldijem. Američan z brazilskimi koreninami se je oglasil na Instagramu in svojim sledilcem sporočil, da si je zlomil peto ter utrpel še nekaj odrgnin in prask.

Do nesreče je prišlo na samem startu dirke, potem ko je Theo obtičal na startnem mestu in je vanj z vso silo priletel Fittipaldi, ki ga je v gneči spregledal, oziroma je imel pogled oviran zaradi dirkalnikov pred njim, ki so še uspeli zadnji trenutek zaobiti nemočnega Francoza.

Nesreča na stardu dirke formule 2:

“Hvaležen sem, da sem si zlomil le peto, lahko bi se končalo še precej slabše. Zame je skrbel angel, tu ni dvoma. Vesel sem tudi, da je s Theom vse v najlepšem redu. Kmalu bom znova na stezi,” je zapisal Enzo.

Režiser dodatnih posnetkov trka med dirko ni pokazal. Spomin na grozljivo nesrečo iz Spaja v sezoni 2019 je namreč še zelo svež, ko je življenje tragično izgubil 22-letni Anthoine Hubert.

Komentari

Vaš komentar