Ross Brawn: “Miselnost Verstappna je letos drugačna”

Avtomoto 4. Maj 202110:12 0 komentarjev
Max Verstappen
AP Photo/Luca Bruno

Potem ko je Red Bull v letošnji sezoni le razvil dirkalnik konkurenčen Mercedesovemu, se je miselnost prvega dirkača avstrijskega moštva Maxa Verstappna spremenila, je prepričan izvršni direktor formule 1 Ross Brawn.

Že res, da Max Verstappen v skupne seštevku svetovnega prvenstva formule 1 za vodilnim Lewisom Hamiltonom (Mercedes) zaostaja za osem točk, a zmaga in dve drugi mesti po treh dirkah sezone vsekakor ni slab dosežek. Nizozemec je letos precej nevarnejši sedemkratnemu svetovnemu prvaku in je resen kandidat, da prekine prevlado Britanca.

Max Verstappen je k letošnjemu prvenstvu pristopil drugače, saj ima končno na voljo dirkalnik, s katerim se lahko poteguje za naslov prvaka. Njegova miselnost se je spremenila in z enim očesom ves čas pogleduje proti končni zmagi,” v svoji kolumni za formula1.com ugotavlja izvršni direktor formule 1 Ross Brawn. “Moral se je spremeniti. Ko si kandidat za naslov in ima tvoj največji tekmec mehanske težave ali pa na stezo pride varnostni avto, moraš vselej biti v položaju, da napadeš. ,” še meni Brawn.

Čeprav je Verstappen star le 23 let, v karavani formule 1 že velja za iztušenega dirkača. Doslej je nastopil na 122 dirkah in jih enajst tudi dobil. Svojo prvo že leta 2016, ko je z osemnajstimi leti postal najmlajši zmagovalec v zgodovini formule 1. To mu je uspelo v Barceloni, kjer dirkače že to nedeljo čaka preizkušnja sezone.

V Barceloni smo že osvojili veliko točk, zato se dirkanja tam zelo veselim. Na to stezo me vežejo lepi spomini. Mislim, da bomo na tej dirki dobili jasnejšo sliko glede našega napredka. Sezona je še dolga in zgodi se lahko še marsikaj,” je prepričan Max Verstappen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!