Schumacher po hudi nesreči ostal brez nedeljske dirke

Avtomoto 26. Mar 202221:59 > 22:04 0 komentarjev

Na kvalifikacijah za VN Savdske Arabije se je hudo raztreščil Mick Schumacher, ki je izgubil oblast nad vozilom v seriji hitrih zavojev in silovito trčil v zaščitno ogrado. "Fizično je v dobrem stanju," se glasi razveseljujoča novica iz moštva Haas. Kljub temu ga v nedeljo ne bo na startu.

Iz dirkalnika je prišel Mick šele po več minutah. Sin Michaela Schumacherja, ki je pred dnevi dopolnil 23 let, je bil po trku pri zavesti in takoj prepeljan v zdravstveni center.

Čeprav je v fizičnem smislu v dobrem stanju in so ga kamere pokazale na nogah, so ga kljub temu napotili v helikopter ter v bolnišnico na dodatne preglede, saj je šlo za zelo silovit trk.

Član formule ena je sicer od lanske sezone, ko je bil Haas daleč najslabše moštvo v karavani. Letos so se razmerja precej spremenila, Mick pa bi se na dirki zagotovo spogledoval s prvimi točkami v karieri.

Dirka za VN Savdske Arabije je sicer na sporedu v nedeljo ob 19. uri, a Micka ne bo na startu, je sporočil šef ekipe Haas Günther Steiner. Na kvalifikacijah je sicer zasedel 14. mesto.

Posledice trka – povsem uničen dirkalnik. Foto: Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!