Slabe novice za Gajserja: po padcu mora na operacijo (VIDEO)

Avtomoto 20. Feb 20238:51 > 10:02
Foto: Guliverimage

Na drugi pripravljalni dirki pred novo sezono, ki je potekala v Arco Di Trentu, je grdo padel aktualni svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser. Njegova ekipa Honda je potrdila poročanja tujih medijev, da si je ob padcu zlomil stegnenico. Makolčan mora na operacijo.

Na mednarodni dirki v Trentu, ki je služila tudi kot italijansko državno prvenstvo, je tekmoval tudi aktualni prvak v razredu MXGP Tim Gajser. Ta je na enem od skokov zdrsnil z motorja, nato pa ob pristanku na tla grdo padel. Čeprav se je pobral sam, si je ob padcu poškodoval nogo.

Tuji mediji so poročali, da si je ob tem zlomil desno stegnenico, te informacije pa so potrdili tudi pri Hondi. Japonsko moštvo je sporočilo, da za okrevanje potrebuje operacijo, po njej pa bo lažje določiti urnik njegove vrnitve. “Ob tem mu želimo uspešen poseg in upamo, da se čimprej povsem pozdravi,” so dodali.

Po poškodbi se je oglasil tudi Gajser, ki je danes na Instagramu objavil fotografijo iz bolniške postelje. V pripisu se je zahvalil vsem za sporočila podpore in dodal: “Poškodbe so del športa in po tej poškodbi se bom vrnil še močnejši.”

Dirka, ki je bila po padcu slovenskega šampiona predčasno končana, saj so ga v reševalnem vozilu odpeljali v bolnišnico, je pripadla Švicarju Jeremyju Seewerju. To je bila sicer druga pripravljalna dirka pred novo sezono svetovnega prvenstva, na prvi v Ponte a Egoli je Makolčan osvojil drugo mesto.

Nova sezona, na katero se je 26-letnik pripravljal na Sardiniji, se bo z veliko nagrado Argentine začela 12. marca. Gajser bo v njej branil naslov prvaka, lani je bil med elito najboljši še četrtič. Zmagal je na več kot polovici dirk, v decembrskem pogovoru za Sportklub pa je razkril, da je bila to njegova najboljša sezona v karieri.

Komentari

Vaš komentar