To je najmočnejši Ducati vseh časov

Avtomoto 7. Jun 20249:49 0 komentarjev
Francesco Bagnaia Marc Marquez
Foto: AP Photo/Jose Breton

Ob začetku poletja je vse manj neznank, kakšna bo sestava ekip v razredu motoGP v naslednji sezoni. Potem ko je Jorge Martin izbral Aprilio, se bo Marc Marquez pridružil tovarniški ekipi Ducatija.

“Odločitev smo sprejeli v nedeljo zvečer na sestanku z Maurom Grassillijem, Claudiem Domenicalijem in menoj. Pred tem smo že imeli nekaj sestankov, zato ker to ni bila lahka odločitev in smo morali pretehtati veliko stvari,” je dejstvo, da bo Marc Marqez v prihodnji sezoni postal član tovarniške ekipe Ducatija, pojasnil generalni menedžer italijanske ekipe Luigi Dall’Igna.

Ducati ne skriva, da si v letu 2025 želi samo eno – zmagovanje na vseh frontah in naslov prvaka: “Imamo enega od najboljših motorjev in naš cilj je osvojiti prvenstvo. Da bi povečali svoje možnosti, da to naredimo, smo se odločili, da imamo v ekipi dva šampiona.”

Španskemu zvezdniku bo družbo v garaži delal Francesco Bagnaia. Dirkač z zmagovalno mentaliteto in najvišjimi ambicijami. “Reakcija Pecca je bila zelo dobra. On je profesionalec, šampion, zaveda se, da želimo imeti najboljše možnosti v boju za naslov. V preteklosti je želel Eneo Bastianinija kot soigralca, vendar gre za profesionalca in sprejel je našo odločitev,” je pojasnil Dall’Igna in za konec še dodal: “Vsekakor je to najboljša ekipa Ducatija vseh časov. Še naprej želimo osvajati naslove, to je naš cilj.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!