Uradno: Daniel Ricciardo se vrača v Red Bull

Avtomoto 23. Nov 202215:50
Foto: Profimedia

Avstralski dirkač Daniel Ricciardo bo tudi v prihodnji sezoni ostal del karavane formule ena, a po 12 letih znova kot testni in rezervni voznik. Vrača se v Red Bull, kjer je volan vrtel že od leta 2014 do 2018.

Daniel Ricciardo je brez dvoma največji poraženec letošnje prestopne mrzlice, ki je zapolnila proste sedeže v bolidih za sezono 2023. Pri McLarnu se Avstralec po prihodu iz Renaulta (zdajšnje Alpine) ni najbolje znašel. Angleži so se naposled odločili, da zaradi podpovprečnih predstav z njim predčasno prekinejo pogodbo, ki ga je sicer na to slovito ekipo iz Wokinga vezala še za prihodnjo sezono. Njegov sedež je prejel Oscar Piastri, Riccairdo pa ostal brez dirkalnika, vrnitev pa si bo zdaj utiral kot rezervni voznik.

“Nazaj je! Dobrodošel doma, Daniel Ricciardo,” so danes ob uradni potrditvi novice na družbenem omrežju zapisali pri Red Bullu. Tudi v prihodnji sezoni bosta v obeh dirkalnikih sedela dvakratni svetovni prvak Max Verstappen in Sergio Perez. Ricciardo, sicer osemkratni zmagovalec dirk za veliko nagrado, bo pomagal pri testiranju, delu na simulatorju in komercialni dejavnosti, so sporočili Avstrijci.

“Nasmeh pove vse. Resnično sem navdušen, da se leta 2023 vračam domov k Red Bull Racing kot njihov tretji voznik. Na čas, ki sem ga preživel tukaj, imam lepe spomine, a dobrodošlica Christiana Hornerja, dr. Helmuta Marka in celotne ekipe je nekaj, kar iskreno cenim,” je ob tem dejal 33-letni Avstralec.

Ricciardo je sicer v formuli ena debitiral kot član HRT, ki ga je v dirkalnik posadil sredi sezone 2011. Sledila je selitev v Toro Rosso, kjer je v dveh letih prepričal Red Bull in v naslednjih petih letih preživel najuspešnejše obdobje svoje kariere. Najvišje je v seštevku končal na tretjem mestu, kar mu je uspelo dvakrat, leta 2014 in 2016.

“Zame osebno je možnost, da prispevam k najboljši ekipi v F1 izjemno privlačna, hkrati pa mi daje nekaj časa za regeneracijo in osredotočenje,” je še dodal Riccairdo, ki je sedem od osmih zmag v karieri vpisal prav z Red Bullom.

Komentari

Vaš komentar